home
Even voorstellen
Nieuws
Foto's
Rapido
Links
Contactgegevens
Gastenboek
Onze rapido
Al een aantal jaren gingen we met een tent op vakantie, maar toen Anika zich aankondigde vonden we dat dit niet praktisch was en dat we wat anders wilden om mee op vakantie te gaan.

Hoe wij aan onze rapido kwamen:
De keus was snel gemaakt; De ouders van Karin hadden een Rapido export vouwcaravan en die vonden we zeer praktisch en ruim.
Doelgericht gingen we op 4 oktober 1997 naar de RCN camping "Zeewolde" te Zeewolde, alwaar de jaarlijkse caravanbeurs voor tweedehands caravans van de ANWB werd gehouden en alle aangeboden caravans waren ANWB gekeurd, inclusief keuringsrapport, dus de kans op een miskoop was klein.
Algauw vonden we wat we zochten: Een Rapido export-matic van 1981 in prima staat.
Hij was van een ouder echtpaar uit Zwolle, die door lichamelijke problemen de caravan niet meer op konden zetten.
Dat ze er zuinig op waren geweest was algauw duidelijk: Toen we binnen wilden kijken trokken zowel meneer als mevrouw hun schoenen uit voordat ze in de caravan stapten.
Wij mochten onze schoenen aan houden.
Het bleek dat de man al zelf vanalles aan de caravan gedaan had en dat er veel extra's bij zaten.
Zo was er de disselbak met koelkast, een luifel, een voortent, een toilettent, een ingebouwde kachel en een set zelfgemaakte kantelbeugels.
Deze rapido wilden we, dus nog onderhandelen over de prijs. De vraagprijs was    Fl. 4250,00, ons bod was Fl. 4000,00. We werden het snel eens over ons bod, maar toen het neerkwam op invullen van de verkoopformulieren liet de man ons weten dat we maar een bedrag moesten invullen van Fl. 3950,00.
Hij had ons namelijk niet verteld dat de slinger waarmee de pootjes naar beneden gedraaid moeten worden er niet meer was. Eén van zijn kleinkinderen had deze tijdens een vakantie in een meer gegooid. Hij draaide de pootjes nu op en neer met een accuboor met dop en deze wilde hij niet graag kwijt. Wij vonden het zo eerlijk van de man dat we besloten om toch maar ons volle bod te betalen.
De caravan zou door het echtpaar nog weer mee terug naar Zwolle genomen worden, waar we hem later zouden ophalen. Toen we dat deden bleek dat de man speciaal naar de nederlandse rapido importeur was gereden om een nieuwe slinger voor ons te halen. Geweldig gewoon!

Zoeken naar gegevens over rapido:
Nu heb je een rapido en dan wil je er toch wat meer over weten. Dus ga je aan het surfen op internet.
Rapido ingetikt bij een zoekmachine en dan maar kijken wat er te vinden is.
Op 23 april 2001 zat Niek weer eens rond te kijken op het internet en kwam toen bij toeval een spiksplinternieuwe nederlandse Rapidoclub tegen: Rapido Caravanclub Nederland.
De club bleek in januari 2001 opgericht te zijn door Jan Wijksma, Rapido-enthousiast uit Enschede.
Een club waarbij je aan technische informatie en allerlei wetenswaardigheden over Rapido kan komen. Ook is er een forum waar je je ervaringen kunt delen en waar vele aspecten die met Rapido te maken hebben aan bod komen. Ook is er een deel voor vraag en aanbod.
Via deze site kwamen we er achter dat er niet alleen Rapido vouwcaravans waren maar ook met hefdakjes en campers.
Deze Club was in eerste instantie bedoeld als internetclub, maar daar kwam al snel verandering in. De leden hadden behoefte om elkaar te ontmoeten. Elk jaar wordt er dan ook in het hemelvaartweekend en in het najaar een kampeerweekend geörganiseerd waar alles mag en niets moet. In het najaar gaan wij niet mee, maar het hemelvaart weekend willen we niet meer missen. Alleen het eerste jaar zijn we niet meegeweest. Het is elk jaar weer erg gezellig en ook leerzaam; Iedereen kan bij elkaar kijken en leren van elkaar en er is altijd wel een gezellig samen zijn in de clubtent die aangeschaft is van de opbrengst van verkopen van Rapido onderdelen en hebbedingen.
Ook heeft een mevrouw al batches gemaakt voor op kleding en zullen er binnenkort stickers komen (voorjaar 2006)
Elk jaar verteld Jan weer bij de clubweekenden hoe deze club tot stand is gekomen voor de nieuwe leden. Geeft niks, we blijven van zijn verha(a)l(en) genieten.
Onder de leden zitten intussen ook Duitsers en Belgen, wat het eigenlijk alleen maar leuker maakt.

Een tweede site die erg interessant is voor Rapidoliefhebbers is Ivan's Rapido Site.
Een Belgische site met enorm veel informatie over diverse soorten rapido's, het bezoeken van deze site is zeker de moeite waard.

Klussen:
Eén ding zijn we wel achter gekomen, een Rapido klapcaravan is net als een eigen huis: Je bent nooit klaar. Er valt altijd wel wat te repareren, te verbeteren en/of aan te passen.
Zeker na de kampeerweekenden met de Rapidoclub kon Niek aan het werk, nadat Karin allerlei handige dingen bij anderen zag:"Hé die hebben een knop voor het kraantje aan de zijkant van de kast, da's handig..... Gôh, die hebben een vaste lamp in het keukentje, kan je dat bij ons ook niet maken, het is zo'n gedoe 's avonds met de zaklamp...", enz, enz.
Tegenwoordig komen de mensen bij ons in de caravan kijken, omdat Niek en Karin zelf ook nog wat dingen hebben verzonnen en die blijken anderen ook erg handig te vinden.
Zo waren wij de eersten met een voor en een achtertent, het jaar daarna waren er meerderen.
In het keukengedeelte hebben we extra stopcontacten (220V) gemaakt, zodat we niet steeds met verlengsnoeren hoefden te werken. Verder hebben we het dekblad van het keukenblok in tweeën gedeeld, zodat er tijdens het koken of spoelen meer ruimte is om wat neer te leggen.
Via een ander lid van de club zijn wij aan een fietsenrek gekomen voor onze caravan, geheel op maat gemaakt, moest alleen nog even geïnstalleerd worden. Eitje! Bedankt Jan-Peter.
Na het vele in en uitvouwen van de caravan willen er wel eens wat popnagels in de dakschanieren los gaan zitten. Deze zijn ondertussen vervangen en de schanieren zitten weer goed vast.
Op het verbindingsstuk aan de voorkant (zie foto's) was een verbindingsschuifje kapot gegaan, via de rapidoclub een andere weten te bemachtigen. Ook lekte dit onderdeel, dus even lijmen. Onderdeel weer als nieuw!
Een volgende klus staat alweer te wachten: Op veel campings heb je tegenwoordig kabelaansluiting. Aangezien wij ons televisietje meenemen op vakantie (Niek wil de Formule 1 Grandprix niet missen, en de kinderen vinden het ook niet erg....bij slecht weer) en we nu steeds met lange antenne kabels door de caravan heen moeten is Niek op het idee gekomen om diverse aansluitpunten in de caravan te maken. De aansluitkabel van de camping zal dan aan de buitenkant op de caravan aangesloten kunnen worden.

14-08-2006:
De antenne aansluiting op de caravan is aangelegd (Hans en Henriëtte, bedankt dat we gebruik mochten maken van jullie ruime tuin om onze rapido op te zetten) en in de vakantie uitgebreid getest. Alles werkt perfect (2 Grandprix's, voetbal, en bij slecht weer kinderprogramma's gezien). We hebben nu een tv-aansluiting in de achterste bank en één in de disselbak. Kunnen we dus mooi zowel binnen als in de voortent tv kijken (bij slecht weer alleen hoor....).
Ook de mistachterlamp, die per 1 juli 2006 verplicht is, is gemonteerd. Maar of hij ook echt werkt? Het smoesje is al klaar voor als we aangehouden worden.
Zodra we een andere auto hebben zorgen we dat hij écht doet wat hij moet doen.
En nu maar hopen dat we dan een keer mist met zicht minder dan 50 meter krijgen, dan is alles niets voor niets geweest!
Een volgende klus wacht alweer: Aan beide zijden missen een stuk of 5 popnagels aan de achterzijde in de schanieren tussen de wand en het dak. Daar gaan we dus nieuwe in zetten. Een eenvoudig klusje, hebben we ook al eens aan de voorzijde gedaan.
We houden je op de hoogte.

01-11-2008
Onze vakantie is alweer een paar maanden geleden, maar toch nog even een update:
De popnagels hebben we vervangen en alles sluit weer keurig. Dat kan er dus weer een tijdje tegen.
In de vakantie hebben we het 3 pits gasstel wat in de disselbak verwijderd, deze werd toch nooit gebruikt.
Daarvoor in de plaats zijn 4 stopcontacten gekomen, zodat we ook in de voortent wat meer aansluitingen hebben.
Verder huren we sinds juni 2008 een garage vlak om de hoek bij ons huis.
Daar staat nu dus onze rapido gestald. Ideaal gewoon, ook bij het klussen.
Ook de motor van Niek kan er nog bij in, dus twee passies knus naast elkaar.
Nieuwe klussen staan niet in het verschiet, maar je weet het nooit wat we nu weer verzinnen.
Iets anders moet nog wel gebeuren: Het fietsenrek opmeten en uittekenen, en deze tekeningen online zetten, zodat een ieder dat kan nabouwen.
Wanneer dit gaat gebeuren? Niek moet even zin maken......, maar het komt nog wel.
We blijven je op de hoogte houden!

Wil je meer weten over Rapido's surf dan naar Rapido Caravanclub Nederland en/of naar Ivan's Rapido Site.

Wil je meer foto's van onze rapido zien, klik dan hier.

Eén ding is zeker, wij willen onze Rapido niet meer kwijt!
Rapido Caravanclub Nederland
home
Even voorstellen
Nieuws
Foto's
Rapido
Links
Contactgegevens
Gastenboek
Fimpjes kijken